Day 2 > 2020 Korea Maritime Week (2020 한국해사주간)

Program

Day 2 : 11.19 (Thursday)

Time Schedule Remark (Speaker)
<Session2> Digitalization in Shipping
10:00~10:20
(20 Mins)
· Digital@Sea Cluster to Collaborate Harmonization of Maritime Digital Technology · Mr. Sunbae Hong / Ministry of Oceans and Fisheries (Republic of Korea), Head
10:20~10:40
(20 Mins)
· Verification & Validation plan for an Autonomous Ship and its System with Sea test Bed · Dr. Jin, Kim / Korea Research Institute of Ships & Engineering (KRISO), Principal Researcher
10:40~11:00
(20 Mins)
· A Vision for a Global Maritime Digital Ecosystem · Mr. David Foo / Singapore MPA (Operations Technology), Senior Director
11:00~11:10
(10 Mins)
· Break
11:10~11:30
(20 Mins)
· Development of Operational Technologies for Autonomous Ships · Dr. Taebum Ha / KOREAN REGISTER , Executive Vice President
11:30~11:50
(20 Mins)
· Introduction of Automatic Collision Avoidance System for MASS and proposal Quantitative Safety Evaluation Method for Certification · Dr. Shinya Nakamura / Japan Marine Science Inc., Senior Fellow
11:50~12:30
(40 Mins)
· Panel Discussion · Chair : Mr. Sunbae Hong / Ministry of Oceans and Fisheries (Republic of Korea), Head
· Session 2 Speakers (Jin, Kim, David Foo, Taebum, Ha, Shinya Nakamura)
<Session3> Decarbonization in Shipping
14:00~14:20
(20 Mins)
· New Climate Change Regime and Global Trend · Mr. Yeonchul Yoo / Ministry of Foreign Affairs (Republic of Korea), Ambassador for Climate Change
14:20~14:40
(20 Mins)
· Strategic Approach for Green Ship Development Considering Domestic Industral Environment · Dr. HeeJin Kang / Korea Resaerch Institute of Ships & Engineering (KRISO), Principal Researche
14:40~15:00
(20 Mins)
· Decarbonization Solutions for Oceangoing Commercial Ships · Dr. Kwangpil Chang / Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, Senior Vice President
15:00~15:20
(20 Mins)
· Break
15:20~15:40
(20 Mins)
· Driving GHG emission cuts in shipping – The IMO Greenhouse Gas Strategy and Norwegian policies and actions · Mr. Sveinung Oftedal / Ministry of Climate and Environment (Kingdom of Norway), Specialist Director
15:40~16:00
(20 Mins)
· GHG Reduction in International Shipping: New Fuels and the Need to Establish the International Maritime Research and Development Board · Mr. John W. Butler / World Shipping Council, President and CEO
16:00~16:20
(20 Mins)
· Development of eco-friendly alternative fuel · Dr. Tristan Smith / UCL Energy Institute, Lecturer
16:20~17:20
(60 Mins)
· Panel Discussion · Chair : Dr. Youngtae, Chang / Korea Maritime Institute , President
· Session 2 Speakers(HeeJin Kang, Kwangpil Chang, Sveinung Oftedal, John W. Butler, Tristan Smith)
· Mr. Kasper Søgaard / Global Maritime Forum, Head of Research
Closing Ceremony
17:20~17:30
(10 Mins)
· Event Highlight Video (5 mins)
· Closing Address (3 mins)
· Event Highlight Video
· Ministry of Oceans and Fisheries (Republic of Korea), Director General of The Maritime Affairs and Safety Policy Bureau